logo

 

Katt, Semester och Kattpensionat

   
Hem
Om oss
Kontakt
Våra katter
Planer
Kattungar
Om sibirisk katt
Nyheter
Vykort
Länkar
Blogg
Facebook
@starskyskatteri
Att leta katt Att ha katt Att köpa inför en ny kattfamiljemedlem Bra att veta från Starskys  
Boktips Länktips Frågor Att berika ett hem för katt  
Katt och Semester Katt och Barn Kattbeteende  
Döpa katt Föra ihop två katter    

Här en sida med tips på kattpensionat som våra "kattungeköpare" har gett oss.

Vi vet själva inte om de är bra, vårt tips är att göra studiebesök inför semester, det gjorde vi när vi bara hade två katter, men kom aldrig iväg.

Tänk på när ni läser texten att det är kattpensionatens text.

sibirisk katt Diablo sibirisk katt Wise
Starskys
Farliga växter
Faror i hemmet
Allmänt katt
Kattgården
Utomhus
Sovplatser
Galleri katter
Galleri övrigt
 
 

sibirisk katt Fornax

Från PR S*Starskys Fornax/Figaro har vi fått tipset Bellbreed´s Kattpensionat.

Figaro hälsar att han aldrig varit så fin och borstad som när Matte hämtade honom.

Ort: Håtuna

Kattpensionatet skriver:

Vi är ett mindre pensionat med mer än 35 års erfarenhet. Här råder det en lugn och harmonisk miljö och vi lägger stor vikt på den individuella omvårdnaden för våra gästande katter.

Bellbreed's Kattpensionat ligger i Håtuna, i lugn och lantlig miljö, 40 min från Stockholm, Uppsala, Enköping, 20-25 min från Arlanda, 15 min från Kungsängen och 10 minuter från Bro och Bålsta. Vi är godkända av Länstyrelsen och uppfyller alla krav i paragraf 16 Djurskyddslagen. Vi har ett nära samarbete med ett flertal närboende veterinärer.

Alla katter får en egen plats. Alla platser har full takhöjd med fönster i flera av dem. Alla har hyllor i olika nivåer att ligga och spana ifrån, klöställningar, kattlåda och skålar och ett krypin att dra sig undan på. Flera katter från samma familj får givetvis bo ihop i en större box.

Vi lägger mycket tid på att umgås med våra gästande katter, så att de ska bli lugna, trygga och trivas bra här. Katterna turas om att vara lösa med oss inomhus i anläggningen vissa tider på dagen. Det är viktigt för den sociala kontakten. De kan även gå ut i en stora rastgårdar under tak.

Under våren 2015 fick alla av våra fönsterplatser fina uteterasser i direkt anslutning. Allt under tak. Katter som bor utan direkttillgång till uteterass tar vi ut till nybyggda separata uteterasser med tak, för flera timmars daglig utevistelse. Alla uteterasser har stubbe, hyllor och tjock klösstam. Vi tar alltid med kattens kattlåda samt filt ut så de känner sig "hemma".

Katten ska ha med sig sin korg eller filt som "luktar som hemma" och eventuella leksaker.
Hankatter över 6 månader ska vara kastrerade.
Giltiga vaccinationsintyg ska medtagas. Kattpest och Kattsnuva gäller max 1 år. Omvaccinering ska vara gjort senast 15 dagar innan ankomst.
Avmaska gärna din katt 3 dagar innan ankomst om det är en katt som går ut hemma.
Vi ser gärna att din katt är försäkrad. Vi har mycket gott samarbete med närboende veterinärer om din katt skulle bli sjuk.
Vi tar tyvärr inte katter som ska insulinbehandlas.
****

     

sibirisk katt Galaxy

S*Starskys Galaxy har vi fått två tips på två kattpensionat. Kattpensionat Sagatun,
Galaxy hälsar att det var några år sedan hon var där, men då var det bra och väldigt populärt.

Ort: Ekerö

Här kommer det kattpensionat som Galaxy numera åker till Björkdalens Kattpensionat

Ort: Handen

Kattpensionat Sagatun skriver:

Kattpensionatet stod nybyggt och klart sommaren 2011, endast 30 minuters bilfärd från Stockholms innerstad till pensionatet på Ekerö.

Våra kattrum finns i ett separat katthus, där alla rummen är rymliga med plats för 4 katter från samma familj. Om du har fler katter har vi möjlighet att öppna upp för 4-8 katter.

Alla rummen följer de direktiv som jordbruksverket 16 § djurskyddslagen föreskriver.

Varje rum, har full takhöjd, fönster där din katt kan sitta och spana ut eller ligga och snusa, klättermöjligheter och hyllor i olika nivåer och krypinplatser och förstås kattlåda mat- och vattenskål.

Vi har valt att ha massiva mellanväggar som minskar stress, irritation och smittspridning. Golvvärme finns i rummen.

Vi har rastgård i anslutning till varje rum, där det finns klösstam, klättermöjligheter och liggplatser i sol och skugga, med regnskydd.

Rengöring av rummen och kattlåda görs regelbundet. Efter varje gäst byts och tvättas textilier, och rummen rengörs och desinficeras.

Vi lägger stor vikt på att kombinera en trivsam miljö med bästa möjliga hygien, och har byggt upp kattpensionatet efter det.

För att kunna hålla denna standard, så måste dessa regler följas. *Att din katt är vaccinerad mot kattpest och kattsnuva: Intyget från veterinär ska vara högst ett år gammalt och tas med vid inlämning av katten. Maximalt skydd mot kattsnuva och kattpest får katten 15 dagar efter vaccinationen.
*Katten får förstås inte ha någon smittsam sjukdom eller ohyra: Har du utekatt och vet att den har mask eller öronskabb, avmaska då katten och behandla mot öronskabb, så undviker vi smittospridning.
*Hankatter över ett år skall vara kastrerade: Är din hankatt i avel, så har vi ett rum med större ventilationskapacitet, meddela detta när du bokar.

Vi vill Att din katt är försäkrad – då veterinärvård kan bli kostsam. Vi tar inte ekonomiskt ansvar om katten blir sjuk.
****

Kattpensionatet skriver:

Björkdalens djurpensionat ligger 2 mil söder om Stockholm i Kolartorp, Handen. Det är nyöppnat och fräscht, byggt för ändamålet efter alla nya regler och godkänt i september 2008.

Här finns 10 stora fina boxar och två stora rum för katter, samt ett rum och ett separat litet hus för smådjur och fågel. För kaniner finns även uteburar.

Alla platser följer jordbruksverkets regler.

Klimatanläggningen ger behaglig temperatur både sommar och vinter. Anläggningen har dessutom brandlarm med siren och systemet är kopplat till larmcentral.

7 av kattboxarna har egna utegårdar byggda på trädäck. Dessa nås via ett litet fönster. Fönstren är försedda med genomskinlig tjock plast som är lätta att passera men som förhindrar drag.

3 boxar saknar fönster men dessa har nät och utsikt åt två håll. Detta passar rena innekatter eller kortare vistelser bra.

Alla boxar har full höjd, hyllor, klösanordningar, korgar, mattor och leksaker.

Mat serveras ur Royal Canins sortiment. Kitten, Fit, Light, eller Senior.

PeeWee-lådor med träpellets används men sand finns som alternativ.

Boxarna är stora och rymmer 2-3 katter vardera. Mellan boxarna finns luckor så om man vill hyra dubbel plats går det bra.

Allt är lättstädat och ingen katt kan få noskontakt med okänd katt.

Fronterna är försedda med täta halvväggar för att hindra kontakt och för att skapa trygghet. Detta ger också möjlighet till att få strosa runt fritt i huset mellan varven

Viss smittrisk finns alltid trots högsta beredskap så ett krav är att katterna är vaccinerade mot både kattpest och kattsnuva.

Vaccinationsintyg måste uppvisas och får ej vara äldre än ett år. Ett fästing/loppskydd kan också vara bra att använda.
****

     

sibirisk katt Umbriel

S*Starskys Umbriel/Umbi kommer tipset
Kattpensionat Irma

Ort: Knivsta

Kattpensionatet skriver:

Pensionatet ligger 2 mil söder om Uppsala, 5 mil norr om Stockholm och 7 km från Knivsta. Arlanda har vi bara ett stenkast härifrån. Det är en lugn och skön lantlig miljö.

Företaget är godkänt av Jordbruksverket och Länsstyrelsenoch är såklart även godkänt för f-skatt.

Alla våra rum är större än Jordbruksverket rekommenderar.

Rummen har golvvärme och utgång via kattlucka till egen uteplats som är avskild från de andra gästerna.

Där finns klös-stubbar, höga och låga sittplatser och plats för lek och skutt.

När katten har sina rasttimmar kan vi gå ut i Katternas Trädgård om vädret tillåter. Där kan man springa på gräset, klättra runt i kattkojan, eller ägna sig åt prasseltunneldykning.

 

Katterna får mänskligt umgänge hela dagarna. En del katter behöver mycket lek och stimulans, medan andra hellre bara tittar på från en trygg plats.

Om din katt vill så borstar vi gärna pälsen och ger lite go massage. (Ta isåfall med kattens egen borste).

Husets meny består av hemkokt ekologisk kycklingfilé, och ibland blir det fisksoppa. Pussi våtfoder från portionspåsar serveras dagligen. Som torrfoder serverar vi Nutram för vuxna katter. Det är ett foder som är helt rent från kemiska smak- och färgämnen, huvudingrediens är rent protein från ej genmanipulerat kött eller fisk.

Skulle oturen vara framme så har vi gott samarbete med Veterinärbilen i Knivsta, Uppsala veterinärmottagning och Ultuna för din katts säkerhet och hälsa.
****

 

     

sibirisk katt Kalypso

S*Starskys Klaypso kommer tipset
Kulans Katthotell
Kalypso hälsar att hon trivdes jättebra där och Kalypsos Matte berättade att hon kände sig trygg och fick fina kort på Kalypso och att de även har en sida på FaceBoook.

Ort: Linköping

Kattpensionatet skriver:

Välkommen till Kulans Katthotell i Linköping! Vår ambition är att din katt ska ha det lika bra som du på semestern! Om du letar efter ett modernt och fräscht katthotell till din katt har du kommit rätt! 

Vilken är då skillnaden mellan ett kattpensionat och ett katthotell? Ett hotell är oftast lite lyxigare, bekvämare och mer privat i ”människovärlden”. Det vill vi förstås även erbjuda våra kattgäster. 

Guldkant på tillvaron - det tycker vi att alla katter ska ha på semestern! Vi har valt att inreda med möjlighet till stimulans och kryddat med lite lyx, god mat, sköna sängar och därtill service i toppklass! 

Vi innehar tillstånd enligt 16 § Djurskyddslagen att driva katthotell. Vi har en ansvarsförsäkring via Folksam.

På Kulans Katthotell erbjuder vi lugn och ro samt en vacker utsikt från både rum och uterum. Vi har valt att inreda med möjlighet till stimulans och kryddat med lite lyx. Sköna mjuka sovplatser, fin utsikt, service i toppklass och riktigt gott kvalitetsfoder ingår.
Vill du ta med kattens egen säng eller filt som luktar "hemma" så går det bra.

Förutom lek, kel och mys erbjuder vi möjlighet att klättra samt välja om man vill smygkika på grannen eller bara ligga i fönstret och spana. Utomhus kan man också klättra och spana, både på grannen och naturen utanför.
Vi har två typer av rum, superior och svit. r.

 

Vi har två typer av rum, superior och svit.

I nybyggda (2017) välanpassade lokaler erbjuder vi totalt 19 rum med plats för 2-4 katter. Samtliga rum fyller kraven från Jordbruksverket och alla rum har fönster och utgång till privata uterum under tak.

Mellan rummen har vi en kontaktyta av nät som gör att katten kan ha koll på sina grannar och vad som händer i lokalen. Detta möjliggör full kontroll för den som önskar, men även att våra gäster kan dra sig tillbaka till sin egen trygga privata plats.

Golvet är varmt och skönt då vi har golvvärme. Om det blir riktigt varmt kan vi även kyla ner rummen, mekanisk till- och frånluft bidrar till bra luftcirkulation i lokalen.

Vi  serverar Royal Canin torr- och våtfoder och har några olika sorter av livsstilsanpassat foder.
Det finns även ett varierat utbud av olika märken och smaker på andra våtfoder, sås eller gele, fisk, fågel eller kött för olika smaklökar. Lite kattgodis blir det också ibland.

Vill du ta med eget foder går det bra, dock utan prisavdrag. Kyl och frys finns.

För dig som har en katt med speciella behov, medicinering eller liknande, hör av dig till oss så får vi se vad vi kan hitta för lösning.
****

Om vi som uppfödare får vara kritiska så gillar jag inte att de får annan kattsand och kattmat än hemma. Sedan att det inte alltid serveras blötmat, det tycker jag de ska ha varje dag.

Som kattägare borde man höra av sig vilken mat och kattsand de använder så man hinner vänja dem med det nya försiktigt hemma.

Att byta sand kan få de att vägra gå på toaletten och byte av maten kan göra den bästa mage dålig. Jag tror att det bästa är att man får ta med sig mat och kattsand.

Men det är min åsikt, annars verkar alla fem vara bra men gör studiebesök.

Mer tips på bra kattpensionat tas emot med varm hand.

Uppdaterat 2018-06-19

  Till Topp