logo

 

Sibirisk katt Rasstandard

   
Hem
Om oss
Kontakt
Våra katter
Planer
Kattungar
Om sibirisk katt
Nyheter
Vykort
Länkar
Blogg
Facebook
@starskyskatteri

 

Sibirisk katt är kraftig och muskulös med stora, runda tassar, medium lång svans och kort, kraftig hals.

Storleken på sibirisk katt är medium till stor. Huvudet är kort och trubbigt kilformat med en bred och lätt rundad panna och välutvecklade, högt kindben. Nosen är bred och mediumlång. Profilen har en svag inbuktning men inget stop – i profil ger nosens övre linje ett lätt rundat intryck. De något snedställda ögonen är stora och lätt ovala med rundad form nedtill och är placerade brett isär. Öronen är medium i storlek, svagt framåtlutande med öppen bas och runda öronspetsar.

Sibirisk katt Colbiesibirisk katt Junior

Sibirisk katt skall ha mycket tät päls som är relativt kort på ryggen och lång kring hals, bröst och bakben. Överpälsen är vattenavstötande och känns något hård vid beröring. Tassarna är stora och runda. Svansen är medium lång med rundad svanstipp och täckt runt om med kraftiga hårstrån som inte får hänga ned.

Sibirisk katt Gabbie
Den sibiriska kattens färgklassificering är densamma som hos övriga naturliga raser: nio färggrupper där bland annat lila, kanel och maskade färger inte är godkända.

Neva Masquerade katt Whiffi

Neva Masquerade, NEM har har samma rasstandard som SIB, men de är maskade i de färger som Birma tex. De är även blå ögda. På SVERAKs utställningar tävlar de i grupp 1 alla färger och mönster utan vitt och grupp 2 alla färger och mönster med vitt.

Rasstandard

Färgpalett
Neva Masquerade utfärgning
Golden
EMS koder
Allergi
Kattår
Vikt

Sjukdomar/
testar vi våra katter och vaccinerar för

Sjukdomar/
vanliga sjukdomar som katt kan råka ut för
Sjukdomar/
Njurproblem

Sjukdomar/
Allergi hos katt
Kan katt och människor föra över sjukdomar till varandra?
Första hjälp
Veterinären
Sista stund
Sörja katt